26 Şubat 2015 Perşembe

26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Çiğ Köfte Tarifi

26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Şanlıurfa'da sizlere etli çiğ köfte tarifini veriyor. 26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı konuğu sizlere Şanlıurfa'ya has çiğ köfte nasıl yapılır canlı yayında tarifini ve yapılışını gösterecek. Sayfamızdan 26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Çiğ Köfte tarifini ve yapılışını bulabilirsin. Ayrıca özetini tekrar izleyerebilirsiniz.




26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Çiğ Köfte (Şanlıurfa)

Çiğ Köfte Malzemeleri
  • 300 gr yağsız dana kıyma (damarsız, 3 kere çekilmiş)
  • 10 yemek kaşığı isot
  • 2 bardak köftelik bulgur
  • 6 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tuz, 
  • Buz
  • 1 adet marul
  • 1 tutam maydanoz

Çiğ Köfte Tarifi (Nasıl Yapılır)

Tırtıllı bir kabın içine doğradığımız sarımsağı, soğanları ve kıymamızı ekliyoruz. Üzerine isotumuzu ekleyerek ilk etapta biraz yoğuruyoruz. Daha sonra bulgurumuzu ve tuzumuzu ekleyerek iyice yoğurmaya başlıyoruz. En son olarak üzerine maydanozlarımızı (maydanozlar ince ince kesilmiş olmalı) ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.  İyice yoğurduktan sonra küçük köfteler halinde marulumuza diziyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet Olsun

26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Çiğ Köfte Tarifi Özeti İzle


Neler var: Nurselin Mutfağı Çiğ Köfte, Nurselin Mutfağı Şanlıurfa Çiğ Köfte, 26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Çiğ Köfte Tarifi


EmoticonEmoticon